Saturday, 20 October 2018

3 любими места за брънч навън
Сутрин обикновено всички бързаме и нямаме време да хапнем качествена закуска. Дори и да го направим, нямаме време да се насладим на ритуала, а да не говорим и за варианта, в който сутрешно хапване изобщо липсва! Това за мен е определено не е приятно, защото съм забелязала, че когато пропусна първото за деня хранене или го оставя за много късно, това ме прави по-уморена е напрегната. А всъщност закуската винаги е била едно от любимите ми хранения, а от известно време стана още по-любимо, защото намерих няколко места, на които наистина я ям с удоволствие!

Напоследък стана популярен така нареченият брънч, който се организира в някои заведения и през определени дни на седмицата. Ще ви предложа 3 места, на които вкусната закуска се сервира всеки ден и изборът дали ще я ядете в 8, 9 или 12 е изцяло ваш!

Ще започна от най-новото място в града, така наречената "Старата госпожа", което беше открито преди месец и вече наброява впечатляващ брой посетители. Има причина-нещата, които сервират там са наистина вкусни, идеални за ранна, късна закуска или обяд. Кухнята на заведението работи на пълни обороти още от самото отваряне в 8 часа, а това което бих ви препоръчала , за да започнете деня си с усмивка са или бухтички, или козуначени пържени филийки. Велики са!Трябва да призная, че от малка свързвам закуската не толкова с нещо солено, колкото със сладко. През годините вкусът ми много се е променил, но определено желанието за сладко е водещо и тези две закуски го удовлетворяват напълно. Препоръчвам ви тях, не защото няма да имате избор между бъркани яйца, яйца бенедикт или сандвич, а просто защото бухтички и пържени филийки като тези няма да намерите никъде! Яйцата са разпространено хапване на много места, но тези две опции, приготвени точно по този начин-не. Друг любим вариант ми е сандвичът им с пиле къри и праскови. Страхотен, абсолютно нетрадиционен вкус за нашите ширини, но след години прекарани в Англия такъв, какъвто на мен много ми допада. Кафето също е разкошно, пие се на един дъх!

Продължаваме разходката с пекарната Хлебар, която се намира точно до "Старата Госпожа". Ако някой си е мислел, че те ще влязат в пряка и жестока конкуренция (както аз) не е познал, защото клиенти ,и то предостатъчно, си има и за двете. Единственото сходно между тях, което виждам що се отнася до закуската са бърканите яйца и кроасаните. Преди да отворят заведението в съседство, пекарната ми беше фаворит за бъркани яйца и дейниш пейстри. Засега за бърканите яйца съм на кантар, но ако искам да изпия капучино с идеални пропорции и да изям един дейниш, Хлебар е мястото. Там живот кипи от рано рано всяка сутрин, приютявайки, разсънвайки и изхранвайки работещи хора през делничните дни, а през уикендите си остава любимо място за срещи и късни закуски.

3 тото ми любимо местенце е на около 10 минутки (максимум!) ходене от предните две, и отново впечатлява със стил и индивидуалност, както и доста различно меню. Първо Фабрика дъга ме грабна с това, че предлагат вкусни мекици всеки ДЕН, точно така! Докато в Хлебар например това удоволствие запазено само за през уикенда (и докато не свършат) , във фабриката е всекидневно и по колкото искаш (можеш да избираш между една и две в порция :) Другата ми абсолютно любима закуска там е техният зеленчуков омлет със свежа салата. Първо, че е страшно вкусен, а и разбира се здравословен избор за старт на деня. А капучиното им е едно от най-любимите ми неща. Само ако и вие като мен не сте фен на огромни чаши кафета с много мляко, внимавайте вместо капучино да не поръчате лате. Ще го пиете до безкрай, и ще ви стане тежко. Капучиното е с идеални пропорции и в симпатична чаша.Това което обединява местенцата, освен, че се намират в един квартал, е че са от новия тип крафт -хипстър завдения, които определено ти вдъхват усещането, че си избрал храната с грижа и внимание. Не само пресните и качествени продукти са фактор, но и вкусът и приятната и оживена обстановка, в която ще им се насладите.

Надявам се за съм ви дала някои идеи за приятна закуска навън, когато разполагате с време, желание и настроение. Сигурна съм, че ще останете доволни! Приятно и усмихнато хапване! :)
Post a Comment