Saturday, 10 March 2018

Вълшебна детска възглавничка CUCLOПреди повече от месец Алекс получи специален подарък за четвъртия си рожден ден - детска възглавничка Cuclo. От тогава до сега всяка вечер той отпуска глава на меката и удобна Cuclo и спокойно мога да кажа, че вече му стана толкова любима, че не бихме я сменили за никоя друга! Оказа се, че ортопедичната възглавничка не само му осигурява удобен и спокоен сън, но и направи така, че Алекс да иска да си заспива в неговото легло! Как стана това?Още от бебе Алекс спи самостоятелно. Първо в бебешка люлка, а след това и в легло. Никога не сме имали проблеми с режима му на лягане. Всяка вечер баня, мляко, а след това приспивни песни в удобното креватче. Около 6-тия месец дори започна да спи в отделна стая! Чудесно, но тази самостоятелност продължи до 3-годишна възраст, когато внезапно нещо се промени и той вече не искаше да си спи в леглото. Вместо това по средата на нощта притичваше в нашата стая и удобно се настаняваше по средата на леглото и така до сутринта. Рутината се промени. Пак си лягаше рано с приказка и песни, но вече заспиваше по-трудно, с множество уговорки и връщания в леглото. Заспиваше докато не се събуди след два, три часа и не дойде при нас. По време на бременността ми със Себастиан, когато вече двамата бяхме самички, дори вече не искаше да заспива сам, а директно идваше при мен. Така в един момент, не само, че не искаше да си спи в леглото, но и аз бях принудена да си лягам горе долу по времето, в което и той, само, за да заспи!

За известен период правех тази “саможертва”. Бях наясно, че преминава през период и това, което мога да направя е да му дам  закрилата и топлината, от които има нужда. Знаех обаче и, че това е нещо, което няма как да продължава дълго, особено след определена възраст и беше въпрос на време да взема някакви мерки. Тези мерки се появиха точно навреме в лицето на специалната възглавничка за деца Cuclo.Истината е, че досега не бях виждала специализирана детска възглавничка за деца на нашия пазар и тази ме изненада много приятно. Сайта на продукта е оригинален, лесен за използване и достатъчно подробен, за да даде необходимата информация за продукта, която ме убеди, че е точно това от което имаме нужда. Възглавницата е ортопедична, иновативна и специално разработена така че да удовлетворява съня на децата. Оптималният размер, екологичните материали и дизайнът съобразен с нуждите на подрастващите деца в действителност са безупречни и осигуряват всичко необходимо за приятен и здравословен сън. Възглавничката е изключително мека, дишаща и позволява на детската глава да бъде в естествена позиция, с което се осигурява максимална проходимост на дихателните пътища. Освен, че е ортопедична е и противоалергична и антимикробна и се грижи за по-чувствителните деца, които имат алергии.

Cuclo Optima е първата възглавничка от серията разработена за деца от 1-4 години, а скоро на пазара се очакват възглавнички и за новородени от 0-1, и за деца от 4-7. Сигурна съм, че продуктът успешно ще намери място в креватчетата на много деца в къщи, а защо не и в детската градина?Откакто я имаме за Алекс тя придоби сантиментална стойност и направи ритуалът ни за лека нощ с няколко нотки по-приятен. След няколко вечери на протест, но упоритост от наша страна, той вече отново си ляга в неговото легло и спи до сутринта! Дали Cuclo  повлия за това не знам, но знам, че горещо я препоръчвам. Продуктът определено е качествен и полезен. Подходящ е за всички сезони, като нямам колебание, че ще  я използваме дълго време. Все още не ни се е налагало да я перем, но възглавничката идва в комплект с допълнителна калъфка, която позволява цялостно пране. При желание може да се снабдите и с допълнителни калъфки в различни цветове! Очаквам и с нетърпение възглавничката за бебе, която да използваме със Себастиан, който все още спи на равна повърхност, т.е. без никаква възглавница. 

А дотогава, 
сладки сънища!                   


Post a Comment