Sunday, 26 November 2017

Бебемания 2017 - моите фаворити
Покрай страстите на черните намаления, тези дни в София се състоя и бебешкото изложение Бебемания 2017. Петък, събота и неделя бяха посветени на всички бъдещи и настоящи родители, които искаха да се снабдят с бебешки принадлежности накуп (и на промоция). Не знам кое по ред е изложението, но знам, че го посетих не веднъж, не два, а цели три пъти! Да, толкова много ми хареса, че имах нужда да се връщам там отново и отново до самия финал, когато вече затвориха щандовете и нямаше как да се отида и за четвърти път. И понеже явно толкова ме е впечатлило изложението, реших да ви разкажа нещичко. 


Да започнем с всички плюсове на фестивала. Удобната локация несъмнено беше причина да посетя събитието през всичките му дни. Множество брандове бяха опънали щандове в Интер Експо Център и презентираха и промотираха стоките си. Такъв тип събитие наистина е идеалното място за всички бъдещи родители, които искат да напазаруват всичко наведнъж. Така, че спестявайте, планирайте и елате на Бебемания, за да изберете всичко, което ще ви е необходимо за бебето. 

Факт обаче е, че няма как да присъстват всички брандове, така че ако имате такива, на които държите, информирайте се предварително кой ще бъде и няма да бъде там. Основното е, че например ако пазарувате количка, шансовете да намерите идеалната за вас и то на добра цена са големи! Въпреки, че вече си имам, когато видях тази се влюбих и ако още си търсех, сигурно щях да си тръгна с нея. Цената й беше около 600 лв. за вариант 2 в 1 и около 700 лв. за 3 в 1 (с намаление!) 2 в 1 включва кош за бебе и отделно седяща седалка, когато поотрасне и вече стои само в седнало положение. А 3 в 1 съответно и кошче за кола. Количката си идва с голям багажник, чанта, дъждобран и комарник. Определено предпочитам колички, които идват с всичко пред това да трябва да я сглобявам от шасито нагоре и да купувам частите отделно. 
Бебешките мебели бяха прекрасни, но знаете, че там изборът е доста сериозен и ако например сте си харесали онези, които след години се трансформират в бюро и единично легло, да знаете, че ги нямаше. Но за сметка на това бяха изложени най-красивите бели легълца. Аз си харесах един не толкова практичен, но изключително нежен комплект от легло и шкафче, който може да няма приложение след няколко години, но пък ако е само за бебешкия период и с цената, която идваше на изложението е примамлив. Шкафът беше безупречен откъм качество и функционалност, защото само с едно повдигане на мястото за повиване се появява ваничка. Леглото има чекмеджета, но пък нивото на матрака не се регулира, което ми се видя минус. Въпреки всичко дизайнът си остава вълшебен.Интересна находка беше този 3 в 1 комплект, който съчетава в себе си 3 неща, без които не можем и които идват заедно под формата на практичен и симпатичен дизайн. 
Леглото си е легло, но който е бил с новородено знае, че шансовете бебето да си спи в леглото от първия ден са малки. Когато става въпрос за среднощно хранене и преобуване, родителите избират малки люлки или легълца, които са лесни за местене, не заемат много място и могат да се сложат до вашето легло, за да имате бърз и лесен достъп до детето. През дългите дни в къщи, когато бебето започва да увеличава часовете, през които е будно, но все още е твърде малко за да се слага по коремче, е практично да има шезлонг, който отново се мести лесно и се поставя така, че винаги да можете да го наблюдавате. И последният етап е столчето за хранене. Този вариант ми харесва, защото спестява купуването по отделно и търсенето на тези 3 бебешки принадлежности и съм с две ръце за подобна инвестиция.Фестивалът също предлагаше естествено и необятен избор от аксесоари за хранене на бебе-бутилки, стерилизатори, помпи и комплекти за кърмене. NUK, AVENT, CANPOL и MEDELA бяха основните претенденти за вниманието на бъдещите родители. NUK бяха хит сред предлаганите стъклени и красиви сетове бутилки, които грабват окото. Canpol разпродадоха новите си бутилки с анти-колик дизайн, а електрическата им помпа за кърма беше на доста добра цена (75 лв) в сравнение с NUK (160 лв) и Mеdela (299 лв), а подаръците, с които вървеше също бяха доста примамливи (голямо коледно мече или страхотно, топло и много качествена пелена тип прегърни ме).  Все пак като изключително популярен и качествен медицински бранд, щандът на Medela също беше препълнен, но на мен най-голямо впечатление не ми направиха техните помпи, а кремът им за зърна, който е на основата на 100% ланолин. Като жена минала вече веднъж през кърменето, знам, колко важна е именно тази козметика, така че и като текстура и съдържание съм с две ръце за техния крем и задължително ще е следващият, който ще ползвам. 
Следващата доста популярни щандове бяха тези за козметика - Topfer, babylove, Ganchev, Mustela и много други. Все още не съм се спряла на определен бранд, чиято козметика ще използвам за бебето, но получих достатъчно мостри, които да тествам и да взема решение в последствие. Честно казано, смятам че изключително много зависи от поносимостта  и нуждите на бебето, за това кой бранд ще бъде използван за кремове, шампоани и пелени. Например Алекс толерираше памперсите на Лидъл в Англия, но се обриваше жестоко от тези в България (защо ли :) ) Така, че какво ще ползваме с бебчо занапред предстои да разберем. 


Дрешки , одеялца и спални комплекти също не липсваха. Привличаха вниманието тези направени от 100% памук, както и ръчно изработените комплекти с възглавници с име на вашето дете. Препоръчвам за подарък. Много ефектно! Аз страшно много си харесах спално комплектче и чувал за спане в принт на котвички и сърца. За съжаление фирмата не работи онлайн и разполага само с един магазин в София, но стоките им определено си струват!За по-големите деца и братчета и сестричета имаше избор от играчки, както и аксесоари като тези много симпатични ранички, които тепърва навлизат на пазара. С пъстрите си цветове и весели герои определено са нещо, което ще придаде настроение по пътя към детската градина в мрачните, студени, зимни сутрини :)


На изложението имаше и магазини, които оперират извън столицата, така че беше интересно да се видят неща, които иначе няма как. Такива предимно бяха търговци на дрешки. Много полезно беше и за всички родители, които обмислят съхранение на стволови клетки да посетят съответните щандове на изложението. Хубавото беше, че основните представители на пазара бяха на изложението и можеха да ви запознаят подробно с кое, как и защо по въпроса.  


Намаления и промоции определено имаше, не мога да гарантирам, че всички търговци бяха еднакво коректни в това отношение, но големите фирми със сигурност предлагаха намаления, с които майките и бащите да си тръгнат доволни. 

А, вие бяхте ли на изложението? Какво си купихте :)
Post a Comment